Pontus djurlista

I början av min tid på gården i Uniles roade jag mig inte bara med att räkna ihop hur många djur det fanns på gården utan även med att rangordna dem. Nu på ett hotell innan hemfärden förtjänar listan en uppdatering. Topp 10:

 

10 Grisen (tidigare listplacering: 8)

 

”Que barbaridad! Ah, los animales!” Jag kan höra min nica-mormor förfasa sig när de än en gång rutit sig in i köket. Små grisar, små problem. Stora grisar, större problem. De var riktigt störiga.

DSC_2027
Grisfötterna på bilden kommer inte från någon av gårdens grisar

9 Vacas (6).

Större djur, större bromsspår i kalsongerna. Barndomsskräckminnena av Pettsons flykt från tjuren visade sig inte vara helt orealistiska, även våra fotbollsungdomar blev (motiverat?) skraja när boskapsdjuren närmade sig.

_20170530_082529
Mer orädda nica-brorsan David hämtar hem boskapen

8 Hönorna (10)

 

Jag lärde mig leva med tourettes-tupparnas golande och det allmänna kacklandet och skitandet, men särskilt ömt håller jag inte av dem, det gör jag inte

DSC_0726
Hönsfötterna på bilden satt kom från gårdens hönor

7 Hundarna (9)

 

Popi trivdes jag rätt bra med till sist så han skulle nog hamnat betydligt högre upp på listan. Dock utökades hundbeståndet med Muñeca, som inte kan beskrivas på annat sätt än som en störig jävel.

 

6 Papegojorna (2)

 

Visst, de är roliga att lyssna på och titta på, men gårdens primadonnor för ett himla oväsen om inte frukosten – tortillasdegen – är serverad innan klockan sju.

DSC_0765
Frukost

5 Kalkonerna (7)

Mycket talar för att det här är ett ganska elakt släkte men inte mycket av det märktes på gården när jag var där. De värper ägg också, men det här är en anonym, neutral, femteplacering.

 

4. Hästarna (5)

Morfar Rosendo som piggast i hästsadeln, det får man ge dom, hästrackarna, att de lyckades piggna till honom.

_20170530_082729

3. Ankorna (4)

Med regnsäsongen kommer småkrypen och de stora surrande skalbaggarna. Ankor äter skalbaggar. Jag gillar ankor.

 

2. Katterna (3)

Stort minus för att de här loppbärarna hoppade ner i min rentvättssäck sista kvällen på gården. Opportunistiska rovdjur, men när de plockar råttor och småkryp var de mer än välkomna att spendera natten i mitt rum. Särskilt då de gulliga ungarna.

_20170530_082904
Kattungar på internet

 

  1. Människodjuret.

En mer fyndig medcompañer@ än jag föreslog det redan till första listan. Den spanska grammatiken gör att saknaden tar orden ”me faltan” och jo, de kommer fattas mig. Fråga bara inte om de sjuåriga mänschovalparna för då behöver jag gå och leta efter vem det är som hackar så mycket lök.

_20170530_091954
Nästan hela nica-familjen: Morfar Rosendo, syster Eliana, lillebror David, brorson Elí, Mormor Cristina, storasyster Nelva, systerdotter Nelva Mercedes, lillasyster Marta Cristina, andra-lillebror/kusin Bislang, handledare/mamma Marta, andramamma/ingifta moster Olfa, systerson Emigdito, typ-svägerska Angie, andrakusin Brayan

/Pontus J.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s